KPN innoveert schaatsstoel

In de media

Het natuurijs laat al tijden op zich wachten, maar dat weerhoudt KPN er niet van om een nieuwe stoel te introduceren, waarmee kinderen op een innovatieve manier schaatsen leren. Boegbeeld van de campagne is niemand minder dan Sven Kramer, het achterliggende onderzoek werd uitgevoerd door Novio Research. Conclusie: jongeren hebben het schaatsen veelal op kunstijs geleerd, hun ouders juist op natuurijs, maar de stoel is in beide generaties een onmisbaar leermiddel.

Het onderzoek onder bijna 1.000 Nederlandse ouders met kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar werd begin januari uitgevoerd in twee dagen tijd. Een prestatie op zich, aangezien dit een lastige doelgroep is om te rekruteren bij onderzoek.

Uit de resultaten blijkt dat zo’n 80% van de ouders zelf kan schaatsen, waarvan 80% het op natuurijs heeft geleerd. Bijna de helft van de schaatsende volwassenen gebruikte een stoel als leermiddel.

De volwassen groep geeft verder aan dat 70% van hun kinderen ook kunnen schaatsen en dat 60% van die kinderen het op kunstijs heeft geleerd. 44% van de schaatsende kinderen gebruikte een stoel bij het leren schaatsen.

Klik hier voor het persbericht van KPN of bekijk de achtergrondvideo.